• Interiør fra et av vekshusa ved Alstahaug planteskole sommeren 2008. Fotografiet er antakelig tatt i slutten av juli måned, like etter den andre såinga. I den høyre halvdelen av veksthuset står det pottebrett med forholdsvis nysådd gran. Første såing av dette treslaget sto i veksthuset fra mars måned, og ble flyttet over til aluminiumsrammer utendørs i juni. Der sto de og vokste seg ferdige utover høsten. Årets andre avling ble altså sådd i juli, der de skulle rekke å oppnå en lengde på seks-sju centimeter før de ble flyttet ut. Disse plantene skulle selges som toåringer. Vanlig norsk gran utgjorde i 2008 cirka 90 prosent av produksjonen ved Alstahaug planteskole. I den venstre halvdelen av veksthuset står det et parti med fjelledelgran. Også den skal stå i to år før den er salgsklar. I tillegg til de to nevnte treslagene leverte Alstahaug planteskole sitkagran og lutzgran til skogreisingsarbeid, samt bergfuru til bruk i utsatte kyststrøk. Etter at omsetningen av disse skogdannende treslagene gikk ned har Tore Frisli Hov satset en del på nisjeproduksjon av arter som brukes mer i park- og prydsammenheng.
  Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Interiør fra et av vekshusa ved Alstahaug planteskole sommeren 2008. Fotografiet er antakelig tatt i slutten av juli måned, like etter den andre såinga. I den høyre halvdelen av ...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to