• Fra temadagsarrangementet «Skog og vann - naturskole for alle!» på Norsk skogmuseum i Elverum i juni 2018.  Fotografiet er tatt på ved fiskedammen på sørenden av Prestøya, der en del av de tilreisende skoleelevene prøvde fiskestenger.  Enkelte fikk også fisk.  Her er det to jenter med hudfarge og hodebekledning (hijab/nikab) som tyder på at de hadde familiebakgrunn fra sørligere himmelstrøk som har latt seg avbilde med fiskeutstyret.

«Skog og vann» var ett av femten temadagsopplegg Norsk skogmuseum tilbød barnehager og grunnskoler i 2018.  De fjorten andre hadde mer avgrenset tematikk, og mange av dem var orientert mot årstidsspesifikke forhold i naturen eller i tradisjonelt arbeidsliv.  «Skog og vann» var derimot tilpasset de mange som ønsket en elevtur til museet mot slutten av skoleåret, uten noe spesielt læreplanrelatert pedagogisk mål.  Aktivitetstilbudet var derfor vidtfavnende og mangfoldig, fordelt på et stort antall «stasjoner» med aktivitetstilbud på museets uteområde.  Aktører fra en del frivillige organisasjoner med skog- og utmarksarktiviteter på programmet samarbeidet med museets formidlere om avviklinga av arrangementet.  I 2018 samlet «Skog og vann» 3 000 elever fordelt på fem dager.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Fra temadagsarrangementet «Skog og vann - naturskole for alle!» på Norsk skogmuseum i Elverum i juni 2018. Fotografiet er tatt på ved fiskedammen på sørenden av Prestøya, der en d...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to