• Fra temadagsarrangementet «Skog og vann - naturskole for alle!» på Norsk skogmuseum i Elverum i juni 2018.  Fotografiet er tatt på Prestøya, der to jenter var ivrig opptatt med å undersøke prøver som ferskvannsbiologen Lise Cats Myhre hadde hentet fra Sagtjernet, en populær badeplass i lokalsamfunnet.  Elevene fant mye liv som de færreste legger merke til når de ferdes i stransonen på slike vann.  Aktørene på dette fotografiet hadde hudfarge og hodeplagg (hijab) som tydet på familiebakgrunn fra sørligere breddegrader.

«Skog og vann» var ett av femten temadagsopplegg Norsk skogmuseum tilbød barnehager og grunnskoler i 2018.  De fjorten andre hadde mer avgrenset tematikk, og mange av dem var orientert mot årstidsspesifikke forhold i naturen eller i tradisjonelt arbeidsliv.  «Skog og vann» var derimot tilpasset de mange som ønsket en elevtur til museet mot slutten av skoleåret, uten noe spesielt læreplanrelatert pedagogisk mål.  Aktivitetstilbudet var derfor vidtfavnende og mangfoldig, fordelt på et stort antall «stasjoner» med aktivitetstilbud på museets uteområde.  Aktører fra en del frivillige organisasjoner med skog- og utmarksarktiviteter på programmet samarbeidet med museets formidlere om avviklinga av arrangementet.  I 2018 samlet «Skog og vann» 3 000 elever fordelt på fem dager.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Fra temadagsarrangementet «Skog og vann - naturskole for alle!» på Norsk skogmuseum i Elverum i juni 2018. Fotografiet er tatt på Prestøya, der to jenter var ivrig opptatt med å u...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to