Kokken Daniél Rougé Madsen viser tilberedning av viltretter i friluftsamfiet på Norsk Skogmuseum i Elverum under De nordiske jakt- og fiskedager i 2014. Fotografiet er tatt fra en...
De Nordiske jakt- og fiskedager var det 52. store sommerarrangementet med jakt, fiske og friluftsliv som tema på Norsk Skogmuseum. Det startet sommeren 1963. Det året hadde Elver ...
De Nordiske jakt- og fiskedager var det 52. store sommerarrangementet med jakt, fiske og friluftsliv som tema på Norsk Skogmuseum. Det startet sommeren 1963. Det året hadde Elverum en stor reiselivsutstilling, og museet bidro med et program som ble kalt «jaktens og fiskets dag» der en del av museets støttespillere i jakthund- og skyttermiljøet og veteraner fra innlandsfiskeværet ved Sølensjøen i Rendalen gjennomførte en del interessante aktiviteter i friluftsmuseet på Prestøya. Året etter feiret museet sitt 10-årsjubileum med liknende program. Disse arrangementene hadde betydelig publikumsappell, så museet fortsatte med en «jaktens- og fiskets dag» hver sommer. I begynnelsen av 1970-åra begynte man å strekke arrangementet over flere dager, og navnet ble samtidig endret til «De nordiske jakt- og fiskedager». Jakt- og fiskedagene samler både kommersielle og ideelle utstillere, og omfatter dessuten en rekke museumsaktiviteter, samt demonstrasjoner og foredrag knyttet til emner som interesserer et publikum som er interessert i friluftsliv. Arrangementet i 2014 var det 52. i rekka. Det ble arrangert i perioden fra torsdag 7. til søndag 10. august med Norges Jeger- og Fiskerforbund som hovedsamarbeidspartner. 31 919 besøkte jakt- og fiskedagene i løpet av disse fire dagene. Lørdagen, da dette fotografiet ble tatt, var den beste besøksdagen med 13 148 gjester.
SubjectKokken Daniél Rougé Madsen viser tilberedning av viltretter i friluftsamfiet på Norsk Skogmuseum i Elverum under De nordiske jakt- og fiskedager i 2014. Fotografiet er tatt fra en posisjon bakerst i amfiet, mot amfigolvet, der Madsen hadde tatt oppstilling bak et bord og foran bannere som promoterte ham som kokk. Madsen begynte som kokkelærling ved Hotel Residence i Sandnes. Seinere har han arbeidet ved stjernekokken Michel Rouxs’ The Waterside Inn i Bray i England, og han har vært en sentral aktør i matprogrammer i tysk og fransk fjernsyn. Da Daniél Rougé Madsen besøkte jakt- og fiskedagene hadde han også innledet et samarbeid med skuespilleren og jegeren Stig Henrik Hoff og fjernsynskanalen TV2 om programserien «Helt vilt», der Madsen skulle tilberede retter av råvarer fra norsk natur.
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».