Landskapsbilde med Digermulen ytterst i Langfjorden i Gamvik kommune. I forgrunnen sees noen med anleggsmaskiner i sjøkanten, et par fiskeskøyter er på vei ut fjorden. Bildet er m...

• De skal nok ikke til fjells.

Dette fjellet kjente jeg igjen. Det er Digermulen ytterst i Langfjorden i Gamvik kommune, og jeg tipper at det er på begynnelsen av 1950-årene et hus bygd etter frigjøringen ble revet i Andersluft utenfor Langfjordnes og transportert til Sandholmen i Hopsfjorden. Jeg trådte mine barnesko i området.

• Glemte "de såkalte to tankene i hodet samtidig" det kan jo og være da de skulle bygge og bygningsmaterialene skal i land.

• Dette er feil tekst til bildet. Bildet er fra havna i Honningsvåg rett etter krigen. Til venstre holder dem på med å bygge kaianlegg. Her ser dere et bilde av samme fjellet og havna i Honningsvåg: