• Interiør fra Løveapoteket, Hamar. Apotekets publikumsrom slik det fremsto etter ombygging i 1953. Alle handelsvarer var satt i skap med tette dører, og det ble lagt vekt på et lokale som framsto som ryddig og rent, noe som var typisk for apotekene i etterkrigstida.

kilde: Ove Moripen, Ragnar Ødegaard "Løven ved Triangelen gjennom 100 år"
Løveapoteket var Hamars andre apotek, og åpnet sine døre 31. oktober 1891 i Strandgata 55. Her ble apoteket værende fram til det flyttet til Torggata 72 i 1975. Fra før av fantes Hamar Apothek som startet sin virksomhet i 1852. Senere skulle dette apoteket ta navnet "Svanen".
    Photo: Normann Fotoatelier / Anno Domkirkeodden

Interiør fra Løveapoteket, Hamar. Apotekets publikumsrom slik det fremsto etter ombygging i 1953. Alle handelsvarer var satt i skap med tette dører, og det ble lagt vekt på et loka...

Løveapoteket i Hamar åpnet 31. oktober i 1891. Dette var Hamars andre apotek, og befolkningsveksten hadde økt så mye at det var grunnlag for et apotek til i byen.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to