• Rund kakeboks med julemotiv: tegning av små nisser som danser i ring rundt en boks med Hindu kardemomme.
På lokkets innside står oppskrift på Hindu krydder-kake:

150 gr smør         200 gr sukker
200 gr hvetemel 100 gr potetsmel
50 gr rosiner        50 gr sukat
2 toppete teskjeer bakepulver
1 teskje HINDU kardemomme
1/2 teskje            ingefær
1 teskje                kanel
1 teskje                nellik
3 egg
1 kopp melk

Sikt melet sammen med bakepulver og krydder. - Smør og sukker røres hvit, 1 eggeblomme av gangen, så vekselvis melk og mel. Rosinger og sukat blandes med litt mel og til slutt med de stivpiskete eggehviter.

Stekes i småformer eller som formkake i middels varm ovn ca. 1 time.
    Photo: Norsk grafisk museum
  • Rund kakeboks med julemotiv: tegning av små nisser som danser i ring rundt en boks med Hindu kardemomme.
På lokkets innside står oppskrift på Hindu krydder-kake:

150 gr smør         200 gr sukker
200 gr hvetemel 100 gr potetsmel
50 gr rosiner        50 gr sukat
2 toppete teskjeer bakepulver
1 teskje HINDU kardemomme
1/2 teskje            ingefær
1 teskje                kanel
1 teskje                nellik
3 egg
1 kopp melk

Sikt melet sammen med bakepulver og krydder. - Smør og sukker røres hvit, 1 eggeblomme av gangen, så vekselvis melk og mel. Rosinger og sukat blandes med litt mel og til slutt med de stivpiskete eggehviter.

Stekes i småformer eller som formkake i middels varm ovn ca. 1 time.
    Photo: Norsk grafisk museum
  • Rund kakeboks med julemotiv: tegning av små nisser som danser i ring rundt en boks med Hindu kardemomme.
På lokkets innside står oppskrift på Hindu krydder-kake:

150 gr smør         200 gr sukker
200 gr hvetemel 100 gr potetsmel
50 gr rosiner        50 gr sukat
2 toppete teskjeer bakepulver
1 teskje HINDU kardemomme
1/2 teskje            ingefær
1 teskje                kanel
1 teskje                nellik
3 egg
1 kopp melk

Sikt melet sammen med bakepulver og krydder. - Smør og sukker røres hvit, 1 eggeblomme av gangen, så vekselvis melk og mel. Rosinger og sukat blandes med litt mel og til slutt med de stivpiskete eggehviter.

Stekes i småformer eller som formkake i middels varm ovn ca. 1 time.
    Photo: Norsk grafisk museum

Boks

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to