• Gaffel, brukt til å holde store matstykker i ro mens de deles i passende, mindre biter med kniv og deretter til å føre matbitene fra tallerken til munn. Gaffelen er lagd av stål, Den er 17,3 centimeter lang. Den fremre enden er 4-tindet og buet i lengderetningen. De ytterste mellomrommene er 4,0 centimeter lange, det midtre 4,4 centimeter. Ved «rota» av tinnene er bredden på gaffelbladet snaut 2,3 centimeter. Denne delen av spiseredskapet er om lag 5,5 centimeter lang. Den fremre enden av skaftet er drøyt 0,7 centimeter bred. Den bakre enden av skaftet er komkavt med største bredde 1,2 centimeter. Undersida av skaftet er stemplet «ROSTFREIER STAHL». Mellom disse to ordene er det en hjertefigur med bokstavene «Sch/P». Denne gaffelen hører sammen med bordkniver av typen SJF.08513.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum
  • Gaffel, brukt til å holde store matstykker i ro mens de deles i passende, mindre biter med kniv og deretter til å føre matbitene fra tallerken til munn. Gaffelen er lagd av stål, Den er 17,3 centimeter lang. Den fremre enden er 4-tindet og buet i lengderetningen. De ytterste mellomrommene er 4,0 centimeter lange, det midtre 4,4 centimeter. Ved «rota» av tinnene er bredden på gaffelbladet snaut 2,3 centimeter. Denne delen av spiseredskapet er om lag 5,5 centimeter lang. Den fremre enden av skaftet er drøyt 0,7 centimeter bred. Den bakre enden av skaftet er komkavt med største bredde 1,2 centimeter. Undersida av skaftet er stemplet «ROSTFREIER STAHL». Mellom disse to ordene er det en hjertefigur med bokstavene «Sch/P». Denne gaffelen hører sammen med bordkniver av typen SJF.08513.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Gaffel

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to