• Gryte- eller kasserollelokk av aluminium. Lommet er i hovedsak sirkelrundt med en diameter på 21,7centimeter. Det har en 8-11 millimeter bred (avhengig av hvordan målet tas) avsats langs ytterkanten, lagd med henblikk på at lokket skulle ligge stabilt på et kokekar med 20 centimeters innvendig diameter. Dette lokket har et cirka 5 centimeter langt utstanset «øre», som må ha tjent som håndtak når lokket skulle løftes på eller av kasserollen. I tillegg er det stanset ut fire andre «ører», ett av dem fra den sentrale delen av håndtaket, de andre med 90 graders intervaller i forhold til dette. Disse er bøyd, slik at de peker oppover når lokket ligger på en kasserolle som står på komfyren. Når innholdet i gryta er ferdig varmebehandlet kan lokket vendes og settes på spisebordet, og da vil de nevnte «ørene» kunne fungere som bein på et gryteunderlag.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Lokk

Created with Sketch. Add a comment or suggest edits
Created with Sketch. Add a comment or suggest edits

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to