• Skolebesøk ved Norsk Skogmuseum i forbindelse med arrangementet «Skog og vann» i begynnelsen av juni 2014. Her ser vi en lærer som samler sin gruppe utenfor museets hovedinngang, like etter ankomst. Naturskolen ved Norsk Skogmuseum tilbyr gjennom året 15-16 uker med ulike temadagsopplegg med natur- og kulturhistorisk innhold, ofte knyttet mot den årstidsfasen temadagsoppleggene tilbys i. I begynnelsen av juni hvert år er det høysesong for «skoleturer», som ledd i avrundinga av undervisningsåret mot sommerferien. I denne perioden overstiger tilstrømminga av skoleklasser kapasiteten i de enkelte temadagsoppleggene. For å kunne møte et såpass stort antall skoleklasser samtidig med tilbud som er godt pedagogisk begrunnet i gjeldende læreplanverk, har museet innledet samarbeid med andre aktører som er opptatt av positive aktiviteter i skog og utmark. Det startet i 1998, med Det norske Skogselskap, Skogbrukets kursinstitutt og Norges Jeger- og Fiskerforbund som samarbeidspartnere. Seinere har flere eksterne aktører kommet til. Mange av stasjonene elevene møter i friluftsmuseet innbyr til egenaktiviteter som gir nye opplevelser til barn i et stadig mer urbanisert samfunn. I 2014 ble «Skog og vann» arrangert i periodene 3. -6. og 10. -11. juni, altså over seks skoledager. Arrangementet, som ble støttet økonomisk av Direktoratet for Naturforvaltning, samlet cirka 4 000 elever.
  Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Skolebesøk ved Norsk Skogmuseum i forbindelse med arrangementet «Skog og vann» i begynnelsen av juni 2014. Her ser vi en lærer som samler sin gruppe utenfor museets hovedinngang, ...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to