• Fire elever i aktivitet i båt på Glomma utenfor Norsk Skogmuseum under elevarrangementet «Skog og vann» i begynnelsen av juni 2014. Det dreide seg om en liten plastbåt der en av elevene rodde, mens de tre andre var passasjerer. Alle var utstyrt med oransje redningsvester.  I bakgrunnen skimter vi en tilsvarende båt med flere elever i. Øvelsen ble gjennomført i den stilleflytende delen av elva, nedenfor Prestfossen. Norsk Skogmuseum tilbyr gjennom året cirka 15 ulike temadagsopplegg med flere aktiviteter knyttet til samme emne, gjerne et emne som er relevant i forhold til skolens planverk. Mange benytter seg også av disse tilbudene, men mange lærere og elver velger uansett å legge turen til Norsk Skogmuseum like før sommerferien, i en periode når programmet på skolene er i ferd med å ebbe ut. I denne perioden blir det faktisk så mange skolebesøk at museets formidlere ikke har kapasitet til å gi alle et relevant pedagogisk tilbud. For å løse dette problemet har man siden 1998 hatt et samarbeid med organisasjoner med ulike former for friluftsliv og med barn og unge som målgruppe om å tilby aktiviteter fordelt over hele museumsområdet. I 2014, da dette fotografiet ble tatt, var Skog og vann-arrangementet beskrevet slik på Norsk Skogmuseums hjemmesider: «Temaopplegget Skog og Vann, som arrangeres i begynnelsen av juni, er Norges største naturskolearrangement. Hele museumsområdet tas i bruk. Et nært samarbeid med lag og foreninger gir et variert tilbud til de besøkende. Av et 20-talls aktiviteter kan vi nevne spikking, bue- og geværskyting, naturkjøkken, kanopadling og fisking. I tillegg er det muligheter for å skreddersy opplegg med overnatting, kveldsaktiviteter og bespisning.»
  Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Fire elever i aktivitet i båt på Glomma utenfor Norsk Skogmuseum under elevarrangementet «Skog og vann» i begynnelsen av juni 2014. Det dreide seg om en liten plastbåt der en av e...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to