• Torgrim Mork ved rekka på slepebåten Triset, som med en totakts dieselmotor med 365 hestekrefter var den kraftigste slepebåten Skiensvassdragets fellesfløtningsforening hadde.  Fotografiet er tatt ved fellesfløtningsforeningens brygge i Skien. 

Slepebåten Triset ble bygd i Nederland i 1983.  Skiensvassdragets Fellesfløtningsforening kjøpte båten da den var ti år gammel, som en erstatning for slepebåten Einar Senior, som hadde vist seg dårlig egnet for drift i islagte farvann.  Fellesfløtningsforeningen kjøpte båten "as is - where is" fra et konkursbo.  På dette tidspunktet var den registrert under navnet "Geto".  Det var Fellesfløtningsforeningen som gav båten navnet Triset, etter en lokalitet ved innsjøen Bandak.  Båten hadde hatt et brannhavari i 1989, og det var etter dette at den fikk den kraftige 365 hestekrefters totakts dieselmotoren som Fellesfløtningsforeningen fikk så mye glede av.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Torgrim Mork ved rekka på slepebåten Triset, som med en totakts dieselmotor med 365 hestekrefter var den kraftigste slepebåten Skiensvassdragets fellesfløtningsforening hadde. Fot...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to