• Transport av transformator som skulle installeres på A/S Buskerud Papirfabrikk på Åssida i Drammen (den gang i Lier kommune) i 1936.  Fotografiet er tatt på det som den gangen var ei ny bru over Drammenselva.  Transformatoren skulle åpenbart fraktes fra jernbanestasjonen over elva og videre på vegen mot Krokstadelva til en nådde fabrikken.  Ifølge et avisoppslag (jfr. SJF-F. 000618) var dette en transport som først ble mulig da det kom ny bru, fordi den gamle ikke var konstruert for å bære slike tunge lass.  Om denne transformatoren heter det for øvrig at den var tysk og veide 6 tonn.

Fotografiet er tatt på et nytt brulegeme, der det ennå ligger en del trematerialer, muligens fra anleggsperioden, langs fortauskantene.  På fortauene står det en del menn og unggutter - de siste med sykler - og betrakter transporten, som skjer ved hjelp av en lastebil med etterhengt tilhenger, hvor transformatøren later til å være innebygd i ei kasseramme.  På den andre sida av brua ses forskjellige bygårder og kirka ved Bragernes torg, og bakenfor dette igjen hever en skogkledd ås (Bragernesåsen) seg over byen.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"1936 Ny transformator"

1 comment

• "Fabrikklokalene ble tatt i bruk som kjøpesenter."

Det har aldri vært noen kjøpesenter her, ei heller butikker. Bare boliger ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».