• Fra skogbrannvakttårnet på Haukenesfjellet i Rømskog i Østfold. Fotografiet er tatt i brannvaktens oppholdsrom, antakelig i begynnelsen av 1970-åra. Hoftepartiet på brannvakt Daniel Sundsrud ses på en krakk helt til høyre i bildet. I forgrunnen står et lite, lavt bord som er dekt av en voksduk. I bakgrunnen ses kjøkkenkroken med en liten pall der kokeapparatet, kaffekjelen og et par gryter er plassert, like til venstre for en krakk som er skjøvet inn mot den panelte veggen. Til venstre for "kjøkkenet" skimtes ei vaskebøtte av plast. 

Tårnet på Hauknesfjellet ligger 335 meter over havet med fin utsikt over vide skogtrakter. Det første tårnet på dette stedet ble reist i 1909, det neste i 1928. Det avbildete tårnet skal etter informasjon i forsikringsselskapet Skogbrands arkiver å dømme være bygd i 1953. Det er reist på et skjellett av stolper (rundtømmer) som er kledd med rødmalt horisontal bordkledning (vestlandspanel). I den øvre delen av tårnet er det innredet to rom - et oppholdsrom med utvendig balkong på fire sider og et overliggende utkikksrom under en takhatt med vinduer i alle himmelretninger. Tårnet var i drift som brannvaktstasjon fram til 1976. Seinere har det vært et populært kvilested for vandrere i området.
  Photo: Nilssen, Per Erik / Anno Norsk skogmuseum

Fra skogbrannvakttårnet på Haukenesfjellet i Rømskog i Østfold. Fotografiet er tatt i brannvaktens oppholdsrom, antakelig i begynnelsen av 1970-åra. Hoftepartiet på brannvakt Dan...

Opprinnelig filnavn: brannvakt_3. tif

Original i trykkekvalitet er å finne på DVD 26.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to