• Gjenoppbygging av ASEA lokomotiv nr. 7 og 8.
    Photo: Christensen, Alfred / Orkla Industrimuseum

Gjenoppbygging av ASEA lokomotiv nr. 7 og 8.

2 comments

  • Verkstedsmester Kolstad på vogna, fotografen (som brukte stativ og selvutløser etter hva han fortalte), Alfred Christensen, på verkstedsgulvet i hvit "innekjeldress". Christensen var lokomotivfører og arbeidet også i verkstedet som fagarbeider.

  • Vi ser lokomotiv nr. 7 til venstre og lokomotiv nr. 8 til høyre. Fordelingen etter sabotasjeaksjonene var slik: Pga. sterkt behov for lokene ble lok 8 sendt til Skabo i Oslo for gjenoppbygging og lok 7 skulle paralelt gjenoppbygges på eget verksted. Lok 8 ble som kjent sprengt på nytt dagen før det skulle sendes tilbake fra Skabo. På bakgrunn av at verkstedet på Thamshavn var kommet langt med lok 7 og hadde opparbeidet god erfaring med arbeidet, ble det bestemt at restene skulle sendes Thamshavn for gjenoppbygging på eget verksted. Det er derfor en kan konkludere med at det er lok 8 vi ser til høyre på bildet.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to