Stjørdal museum Værnes tar vare på og formidler sentrale deler av Stjørdalførets fortid fra både bygd og by. Museet har 15 kulturhistoriske bygg fra Stjørdal, en hage og et historisk hageanlegg. Samlingene består av ca 25.000 gjenstander samt noe foto.

Om Stjørdal museum Værnes

Stjørdal museum Værnes holder til i vakre omgivelser på Værnes gamle prestegård øst for Værnes kirke. Alle bygg på den gamle prestegården er i dag tatt i bruk, og huser ulike aktiviteter og utstillinger. I tillegg til samlingsforvaltning, utstillinger og formidling, har museet ansvaret for drift og vedlikehold av 22 bygninger.

Til prestegården og museet hører også Prestegårdshagen, et flott historisk hageanlegg i engelsk landskapsstil fra tidlig 1800-tall. I den gamle prestegårdsbygningen fra 1820 kan du se rom innredet med ulike stilpreg; barokk, nyklassisisme, historisme, jugend og folkekunst.

Like ved museet ligger Værnes kirke, en meget godt bevart steinkirke fra ca1100. Om sommeren er det felles omvisning i kirken og på museumsområdet.

Visit us

Share to