Kua mi, jeg takker deg

article image

Lær om hvor nyttig og verdifull kua har vært, med utgangspunkt i museets gjenstandssamling.

Maximum attendees

15

Duration

45 minutter

Cost

Free

Other info

Større grupper kan tilbys parallelle opplegg på samme sted, slik at gruppen kan deles

Competency goals

Inneholder læringsmål for:
  • 3. - 4. trinn: Mat og helse (MHE01-02) and Samfunnsfag (SAF01-04)

Samfunnsfag (SAF01-04)

grades 3 - 4

  • utforske kulturminne og korleis menneska levde i den tida kulturminna er frå, og samanlikne med korleis vi lever i dag

Mat og helse (MHE01-02)

grades 3 - 4

  • utnytte lokale matvarer i matlaging og presentere ledda i produksjonskjeda frå råvare til måltid
  • samtale om måltidsskikkar frå norsk og samisk kultur og frå andre kulturar, og om verdien av å ete saman med andre

Show competency goals

Vi snakker om melkens verdi og produkter laget av melk før og nå, og ser på gjenstander som har blitt brukt til å bearbeide melk, for eksempel for å lage smør.

Order form

More school experiences

School
Card Image

Haustarbeid på museumsgarden

De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum

Samfunnsfag Mat og helse Naturfag grades 1 - 2 grades 3 - 4 grades 5 - 7
School
Card Image

Sau i Dalane

Dalane Folkemuseum

Kunst og håndverk Samfunnsfag grades 5 - 7
School
Card Image

Feyer & Fayancemysteriet

Dalane Folkemuseum

Samfunnsfag Kunst og håndverk grades 3 - 4

Share to