Harald Inge Sand og Gro Stensland Sand overtok gården i 2000. Og med tvillingene Jenny og Julie var det igjen 4 generasjoner på Sand gård. Fra 1995 hadde Dag Harald og Harald Inge drevet gården i Sand samdrift. Dette frem til 2010. Harald Inge har fortsatt å utvikle gårdsdriften.
Samarbeid og samdrift med andre frukt- og bærbønder har vært er og fortsatt aktuelt. Klimaet på Sand er svært godt for fruktproduksjon. Det at det har blitt drevet med frukt- og bærproduksjon over generasjoner både på gården på Sand og i Svelvik ellers har vært med på å bringe fruktdyrkerne dit de er i dag. Ny teknologi, beskjæring og utvikling av nye epleslag er aktuelt på gården på Sand. Fra tidligere å ha ca. 100 trær pr dekar plantes det nå ca. 300 trær pr dekar. Hvert tre beskjæres for hånd vinterstid. Nytt av året er å beskjære trær med egen maskin, kutter topp og på siden av trærne. Frem til ca. 2007/08 ble all frukt pakket på gården. Nå blir all frukt pakket i Fellespakkeriet SA – eid av fruktbønder i Viken området. Fra å ha høstet epler og plommer i små kasser ute i hagen er det nå storkasser som er gjeldene.
På gården har han de siste 5 årene et eget forsøksfelt for Gartnerhallen og Bama. Her testes ulike nye epleslag som ennå ikke har vært prøvd plantet ut i Norge.
Etter at de sluttet å pode egne trær på gården er han nå med i Frukttre AS – agentur fra planteskole i Belgia som lager fruktrær – epler og pærer. Frukttre AS selger fruktrær til fruktbønder i hele Norge. Egen avdeling i Ullensvang og en i Svelvik. I tillegg til Harald Inge er også fruktdyrker Jon Berle fra Svelvik med på dette.
Svelvik frukt AS – er et samarbeid mellom Harald Inges Sand, Jon Berle og Håvard Hellum – de har siden 2010 dyrket plommer – Opal, Jubileum, Reneclaude Soufriau, Valor – I tillegg til å selge gressklippere og tåkesprøyter.
Epleslag:
De epleslag som det nå dyrkes på Sand er Rød Aroma, Summered, Rød Gravenstein, Rød Elstar og Asfari (nytt gult eple i Norge)
Rosette er en Discovery variant. De er røde i skinnet, men også i kjøttet noe som gir veldig fin farge på juice. Pr. i dag har Harald Inge dette kun som bestøvningstrær for Asfari. Se bilde av hage med Asfari (gule epler).
Frukttre AS er de eneste som kan videreselge denne sorten i Norge. Dette via den belgiske planteskolen Carolus. Det dyrkes nå noen få flere steder i Norge.
Epletrær plantes nå med ca 80-90 cm mellomrom. Ca. 3,2-3,5 meter mellom radene. Trærne støttes opp av eget støttessystem og blir beskjært slik at de holdes smale og relativt lave. Dette fører til at alle epler får samme lystilførsel (sol) og dermed jevn og god kvalitet. Store tette trær som man hadde før i tiden ga lite lys til epler innerst og under kvister. Mye ble da av dårlig kvalitet, smak og farge. Ved å beskjære som på denne måten er det også lettere og mer effektiv i forhold til innhøsting.
Trærne bli nå også rotskjært, dette via eget utstyr koblet til traktor. Ved å rotskjære (skjære direkte ved rota) regulerer man veksten av trærne.
Det er nå helt vanlig å ha dryppvanningssystem med jevnlig tilførsel av vann til trærne. "