Photo: Hildung, Mari / Perspektivet Museum

Artistic Dreams

37 objects

Sara Fabricius ble født i Kristiania i 1880, og flyttet med familien til Tromsø i 1893. Hun var interessert i kunst og satt ofte og tegnet, både folk i byen, brødrene og seg selv. 16 år gammel reiste hun til Kristiania for å gå på skole hos en av landets mest kjente malere, Harriet Backer.

I 1906 gikk Saras reise videre til kunstnermetropolen Paris. Her ble hun værende i 17 år, med lengre opphold i Bretagne og Firenze. De fleste arbeidene vi i dag kjenner til er malt i denne perioden, og mange vises i utstillingen Maledrømmer. Enkelte verk er lånt inn, men de fleste eies av Tromsø kommune og forvaltes av Perspektivet Museum. De var en testamentarisk gave fra Sara Fabricius’ sønn, Erik Jönsson, som døde i Sverige i 2016.

Sara Fabricius sluttet å male før hun slo gjennom som forfatter. I en rekke av hennes litterære tekster og korrespondanse synliggjøres likevel maledrømmen, som i et brev fra 1956: «Jeg elsket å male. Jeg blev aldri maler.»

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to