• For å få slutt på den ulovlige beitingen og for å hjelpe reineierne i Finland og Norge, ble det besluttet av de to land å bygge reingjerder langs hele den finsk-norske grense. Fylkesmann, Hans Gabrielsen, Vadsø var formann i den norsk-finske kommisjon, som skulle fastsette og stikke ut reingjerdet, ca. 400 km. Hver eneste meter skulle befares og bestemmes og med de avstander og de meget øde trakter kunne slike befaringer ta uker og måneder i sommertiden under meget strabasiøse forhold. Utstikkingen foregikk i 1937 og 1938. Hestene man ser på bildet var brukt som transportmidler og her ser man kryssing av Svanbodselven. Dette bildet viser en mann med hest med kløv som tar seg over elven. Bildet er tatt 09.08.1938.
    Photo: Troms og Finnmark fylkesbibliotek

For å få slutt på den ulovlige beitingen og for å hjelpe reineierne i Finland og Norge, ble det besluttet av de to land å bygge reingjerder langs hele den finsk-norske grense. Fylk...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to