• Skurtresker på Kindalen ca. 1954. Johan Mathiesen sitter på skurtreskeren og Øyvind Jacobsen står ved sekkene. Kindalen gård i bakgrunnen.
  Photo: Ukjent / Østfold fylkes billedarkiv

Skurtresker på Kindalen ca. 1954. Johan Mathiesen sitter på skurtreskeren og Øyvind Jacobsen står ved sekkene. Kindalen gård i bakgrunnen.

1 comment

 • 59° 20' 8.139" N 11° 9' 59.892" E "Motiv: Dette bildet er trolig tatt i 1954, og viser at skurtreskeren har gjort sitt inntog. Høstonna er i full gang på gårdsnummer 3003, bruksnummer 5 Kindalen. Det er Johan Mathisen som sitter på treskeren, mens Øyvind Jacobsen står ved sekkene. Eier av gården den gang var Ragnar Sundås. Vi ser gårdsbebyggelsen i bakgrunnen.

  I forgrunnen står en jordfreser. Dette var et særdeles nyttig redskap som kunne benyttes blant annet til pløying og potetopptaking. Det kunne også kobles en liten henger til jordfreseren for transport. Med remmer var den også godt egnet til for eksempel å drive en vedkappe.

  Sted: Kindalen.

  År: Trolig 1954.

  Fotograf: Karen Sundås.

  Eier: Varteig Historielags Fotosamling.

  Bildenummer: VHF.2015-00010."

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to