Photo: Werner Zellien / Kunst i offentlige rom

Medietilsynet

Bjørn Bjarres (NO) skulptur When Everything Explodes We Will Be Free sammenligner media med et kaotisk landskap av fragmenterte kropper.

Bjørn Bjarres skulptur "When Everything Explodes We Will Be Free" er laget spesielt til Medietilsynets lokaler i Fredrikstad. Det er et vitalt, humoristisk og lekent verk som utfordrer publikum: Et tastatur og andre maskindeler delvis dekket av en hudfarget masse hvor ulike kroppsdeler stikker opp; øyne, ører, en parykk og et kvinnebryst. Tre føtter har hvite tennissokker på, og på den ene sitter det en sommerfugl. Det hele er plassert på en rund sokkel under en kuppel i plexiglass.

Medietilsynet jobber for at alle i Norge skal ha tilgang til et variert medietilbud, mellom annet ved å se til at media oppfyller lover, regler og forpliktelser. Tilsynet tildeler også pressestøtte, setter aldergrenser for film på kino og arbeider for at barn og unge skal kunne bli ansvarlige brukere av digitale medier.

Bjørn Bjarre sammenligner her media med et landskap, en offentlig kropp, et monster eller en kaosorganisme. Verket er en videreutvikling av hans tidligere skulpturer der han med kunstnerisk bruk av menneskekroppen – representert ved hele eller fragmenterte kropper – finner et uttrykk som spenner assosiasjonsrikt og med tvetydighet mellom lek og alvor.

Bjørn Bjarre (f. 1966) har siden 1990-tallet arbeidet med plastelinaskulpturer under overskriften «abstrakt følelse», der han transformerer og dekonstruerer menneskekroppen til uventede og nye gestalter. Ofte ligger drømmebilder og pop-kulturelle myter til grunn for de absurde og til tider groteske skulpturene.

Bjarre er utdannet fra Statens Kunstakademi. Han er representert i en rekke store offentlige og private samlinger, blant annet Nasjonalmuseet, Bergen Kunstmuseum, Storebrand, Norsk Hydro og Nordea.

Verket ble tilbakeført til KOROs lager i 2013.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to