• (Copyright)
  • (Copyright)

Edvard Munchs hus i Åsgårdstrand

 

Åsgårdstrand bidro som sagt til å forme Edvard Munch som kunster. Men for all ettertid har han tilsvarende gjenskapt den hvitmalte byen ved fjorden, og gitt den en plass i kunsthistorien, og i et slags kollektivt minne om et sted man kanskje ikke har besøkt, men som likevel er kjent, og som har vekket følelser, og helt andre minner.

I august 1944 kjøpte Åsgårdstrand kommune huset av Edvard Munchs dødsbo og 1 juni 1947 ble det åpnet som museum; hvilket betyr at det lille museet har eksistert i mer enn 65 år.


MUNCHS HUS
Edvard Munchsgate 25, 3155 Åsgårdstrand
I åpningstiden tlf. 33082131

Åpningstider:
Juni, juli og august: hver dag unntatt mandag kl. 11-18
Mai og september, lørdag og søndag kl. 11-18


 

Filmen består av tekstbrokker fra brev skrevet mange år senere, illustrasjoner fra postkort i brevsamlingen, noen av hans egne fotografier, og malerier - for en stor del i privat eie.
 

Copyright: Munch-museet/Munch-Ellingsen Gruppen

3 comments

  • For en fin fortelling! Likte særlig godt overgangene mellom fotografi og skisse til ferdig maleri. God formidling med utgangspunkt i spennende kilder. Fint at kilder og kontekst utdypes i teksten. Nydelig stemning i filmen. Vi gleder oss til flere. Hilsen Hildegunn og Siri i ABM-utvikling

  • Takk for en nydelig, stemningsfull hyllest - til Munch og til Åsgårdstrand! Hilsen Solfrid Sakkariassen, daglig leder Munnchs hus

  • I'm so sorry that I don't speak Norwegian... I love this page. I just found out that I am a second cousin of Edvard Munch and am looking for all information that I can about him. This is a wonderful page and I love the video. Thank you.

Share to