• Bordkniv, altså en kniv som ble brukt til å bre smør eller ulike smørbare påleggsprodukter ut over brødskiver. Kniven er av stål, men den har treskaft. Den er 24,7 centimeter lang. Bladet er rett, 13,1 centimeter langt, drøyt 2,5 centimeter bredt og cirka 3 millimeter tjukt (bakerst). Den bakre enden av skaftryggen er rett mens den fremre er konkavt buet. Eggsida er slakt konvekst buet og den fremre delen har en avrundet avslutning. I den bakre enden av bladet er det en fortykning som går over i en 9 millimedter lang krage. I forlengelsen av denne er det et 10,2 centimeter langt treskaft. Skaftbredden tiltar noe i bredde mot den bakre enden. I den bakre enden av skaftet stikker det fram en liten jerntein, antakelig enden av en tange som er drevet gjennom den sentrale delen av skaftet. Bladet er stemplet med produsenten navn og adresse, «D.PERES SOLINGEN» sammen med en figur som minner om ei liggende tønne med et kryss i den ene enden.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum
  • Bordkniv, altså en kniv som ble brukt til å bre smør eller ulike smørbare påleggsprodukter ut over brødskiver. Kniven er av stål, men den har treskaft. Den er 24,7 centimeter lang. Bladet er rett, 13,1 centimeter langt, drøyt 2,5 centimeter bredt og cirka 3 millimeter tjukt (bakerst). Den bakre enden av skaftryggen er rett mens den fremre er konkavt buet. Eggsida er slakt konvekst buet og den fremre delen har en avrundet avslutning. I den bakre enden av bladet er det en fortykning som går over i en 9 millimedter lang krage. I forlengelsen av denne er det et 10,2 centimeter langt treskaft. Skaftbredden tiltar noe i bredde mot den bakre enden. I den bakre enden av skaftet stikker det fram en liten jerntein, antakelig enden av en tange som er drevet gjennom den sentrale delen av skaftet. Bladet er stemplet med produsenten navn og adresse, «D.PERES SOLINGEN» sammen med en figur som minner om ei liggende tønne med et kryss i den ene enden.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Kniv

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to