• Fra temadagsopplegg om tømmerfløting ved Norsk Skogmuseum våren 2014, da dette undervisningstilbudet var lagt til uka før 17. mai.  Skoleklassene tilbys et opplegg som omfatter undervisningsaktiviteter i den delen av museets basisutstilling som formidler ulike fløtingsaktiviteter i vassdrag av varierende størrelse, dokumentarfilm fra autentisk fløting under farefulle forhold og praktisk fløting under trygge forhold i museets skjermete åløp.  Elevene slår tømmeret uti fra skråningen ved damkoia på Fløterodden og følger det nedover mot en såkalt «nåledam» ved det søndre fundamentet for hengebrua over til Glomdalsmuseet.  Dagens klimaks er damslippet, der en del av nålene i dammen løftes opp, slik av dammvannet og tømmeret flommer over i Glomma.  Her er en del elever fra en Lillehammer-skole samlet på skådammene som omgir dampløpet, der de følger tømmeret og vannstrømmen ned mot hovedelva.  Der lenser museets folk tømmeret inn og kjører det opp til veltplassen ved damkoia med sikte på gjenbruk neste fløtingsdag.  Bildet er tatt under dette etterarbeidet.  Jan Ove Fuglebrenden satt ved årene i en båt som ble brukt til å passe ringlensa, mens kollegaen Kjetil Rukan hadde vadere på beina, og sto med vann til godt opp på lårene mens han skjøv stokkene mot land ved hjelp av en fløterhake.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Fra temadagsopplegg om tømmerfløting ved Norsk Skogmuseum våren 2014, da dette undervisningstilbudet var lagt til uka før 17. mai. Skoleklassene tilbys et opplegg som omfatter und...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to