• Detalj fra fløtermonumentet i Skien.  Det består av ei gruppe søyler som bærer en montasje som antakelig en tømmerhaug i et fossefall, der to fløterskikkelser forsøker å løsne stokkene ved hjelp av fløterhaker.  Dette utsnittet viser mannen som befant seg nederst på tømmerhaugen i den stiliserte fossen, der han dro i en av stokkene med tømmerhaken sin.  Idéen om å sette opp et fløtingsmonument i Skien ble lansert tidlig i 1990-åra.  I 1991 mottok Skiensvassdragets Fellesfløtningsforening en søknad om penger til prosjektet fra Skien kommune, som opprinnelig ville plassere monumentet ved den den gang nye gang- og sykkelstien over fløtingsorganisasjonens tomt.  Samme år vedtok Skiensvassdragets Fellesfløtningsforening å bidra med 50 000 kroner til prosjektet.  De utfordret også Lågen-Telemark tømmermåling.  Målet var at monumentet skulle stå ferdig til 100-årsjubileet fra Bandak-Norsjø-kanalen i 1992.  Monumentet ble reist på nordre del av Smieøya.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Detalj fra fløtermonumentet i Skien. Det består av ei gruppe søyler som bærer en montasje som antakelig en tømmerhaug i et fossefall, der to fløterskikkelser forsøker å løsne stok...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to