• Skogsarbeider i skjorte og vadmelsbukse med seler utenfor gavlenden og inngangspartiet til ei tømmerkoie i djup vintersnø.  Ved sida av mannen er det reist to par ski mot taket.  Her henger tunge istapper ned fra det snøtunge taket.  Lengre bak stikker et jernrør som tjente som pipe, opp over takflata.  Over døråpningen midt på gavlveggen er det en del rim, frossen kondens fra rommet innenfor.  Bak koia skimtes snøtung granskog.

Dette fotografiet er fra en lysbildeserie Landbrukets film- og bildekontor produserte, antakelig i åra like etter 2. verdenskrig.  Med bildene fulgte det et lite stensilert teksthefte.  Her har dette fotografiet fått følgende tekst:

«Tømmerkoie i Oppland.»
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Skogsarbeider i skjorte og vadmelsbukse med seler utenfor gavlenden og inngangspartiet til ei tømmerkoie i djup vintersnø. Ved sida av mannen er det reist to par ski mot taket. H...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».