Skimuseet i Holmenkollen er verdens eldste spesialmuseum for ski og ble etablert i 1923. Museets gjenstandssamling består av ski fra middelalderen og frem til i dag, med hovedtyngde på 1800- og 1900-tallet.

News

About Skimuseet i Holmenkollen

Skimuseet i Holmenkollen ble etablert i 1923, og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Initiativet til opprettelsen av Skimuseet ble tatt av slottsforvalter og arkitekt Hjalmar Welhaven, og grunnstammen i samlingen bestod i 1923 av hans private samling. Senere ble det gjort systematiske innsamlinger fra hele landet i regi av museets skigranskingsnemd, og i dag kan man oppleve hele 6 000 år med skihistorie i Skimuseet.

Skimuseets gjenstandssamling består av ski fra middelalderen og frem til nå, med hovedtyngde på 1800- og 1900-tallet. Utstyr og ski fra de norske polarferdene er en viktig del av museets samling. Det samme er kongefamiliens skiutstyr, donert til Skimuseet etter kong Olav V´s død i 1991.

Skimuseet lå opprinnelig i en tømmerbygning ved Frognerseteren, men ble i 1952 flyttet ned til hoppbakken i Holmenkollen i forbindelse med gjennomføringen av de olympiske leker i Oslo. Museet eies og drives av Foreningen til Ski-Idrettens Fremme.

You'll find us here

Share to