Samlingen til Lindesnes Bygdemuseum på Vigeland, består av over 2000 gjenstander, vesentlig kulturhistorie. Museet rommer også Galleri Gustav Vigeland med grafikk og gipsskulpturer og Arne N. Vigeland sin store gipsskulptursamling.

About Lindesnes Bygdemuseum

Lindesnes Bygdemuseum og Galleri Gustav Vigeland ligger i Kulturtorvet på Vigeland. Museet består av;
Et Åpent museums magasin i underetasjen, hvor det meste av samlingens ca. 2000 gjenstander befinner seg. Lindesnestradisjonen er et begrep i treskjærermiljøet i Norge. Museet har en del verdifulle treskjærerarbeider og verktøy fra miljøet rundt Herstøl, den gamle husmannsplassen hvor Tarald og sønnen Elias Louen bodde og virket. Hit fant også den unge Gustav Vigeland veien og her startet han sin kunstutdanning.

Ellers inneholder samlingen en god del tekstiler fra distriktet, fra siste halvdel av 1800 tallet, gamle gårdsredskaper, snekkerverktøy, skomaker-utstyr og kystkulturredskaper fra kommunen. I tillegg til andre gjenstander med tilknytning til livet i kommunen i eldre tid. Museet disponerer også en samling av gamle fotografier fra kommunen. En stor del er samlet inn i regi av Ungdomsforeninga i Sør-Audnedal, i tillegg er denne fotosamlinga supplert med mange andre lånte foto, slik at dagens samling består av over 10000 digitaliserte foto med tilknytning til kommunen.

I underetasjen finner man også Arne N. Vigeland sin store gipsskulptursamling med ca 280 skulpturer, gjenstander og verkstedsutstyr etter billedkunstner Ulf Dreyer, et modellverksted og et areal til utstilling.

I 2. etasje befinner Galleri Gustav Vigeland seg, her vises tresnitt utlånt fra Vigelandsmuseet i Oslo, samt gips-byster og skisser av Vigeland. I andre etasje er det også et utstillingsareal til skiftende utstillinger.
Bygget rommer også Lindesnes bibliotek og en kafé, dette er lokalisert i 1. etasje.

You'll find us here

Share to