Gestapohuset / Veiten 3
Gestapohuset / Veiten 3 Foto: Ukjent/Marcus billedsamling, Universitetet i Bergen

Tyske ansatte i Bergen

Det er samlet foto og biografiske data på tyske ansatte som arbeidet i Bergen under perioden 1940-1945. Bildene er for det meste hentet fra Statsarkivet i Bergen og Bergen politikammers arkiv. Enkelte motiver er velkjente som følge av bruk i aviser og bøker, mens andre kanskje ikke er publisert tidligere.

BERGEN POLITIKAMMER

Bildene i denne samlingen inkluderer navn og andre biografiske data dersom dette er kjent. Vi kjenner materialet som følge av politiets registrering av de aktuelle personene under oppgjøret som fulgte etter krigen. Personene på bildet kan identifiseres som følge av nummeret som politiet benyttet ved fotografering.

Noen av bildene stammer ikke fra bergenpolitiets registrering, men er hentet fra andre kilder. Mange av personene som er avbildet gjenkjennes nettopp gjennom disse fotografiene da disse fotoene er de eneste som finnes av dem i Norge.

TIDLIGERE BRUK

Originale foto befinner seg på Statsarkivet i Bergen. Vi bruker selv bildene i presentasjoner og for undervisning i utstillinger.

Vi mottar ofte spørsmål om hjelp til å skaffe bilder, og bistand til å skaffe biografiske data på tyske ansatte fra Bergen. Vi har derfor lagt ut tilgjengelige foto med biografiske opplysninger, da interessen for materialet har vist seg stor og samlingen suppleres stadig.

Ansatt i Veiten Stiftelsen Lenken - Gestapohuset og Espeland fangeleir

Share to