Barn i arkivet

Foto: Alf Edvard Jacobsen

Arkivdagen 2021

Vi har laget en fem minutters film med barneminner vi har funnet i Finnmarksarkivene: Det er tegninger fra Tana museum og 85 år gamle skolestiler fra IKA Finnmark. Fotografiene i filmen er fra fotoarkivet på fylkesbiblioteket. Filmen er tilgjengelig på Troms fylkesbiblioteks YouTube-kanal og på Finnmark og Troms fylkesbiblioteks Facebook-sider. Filmen kan deles på Facebook, lastes ned til infoskjermer eller brukes i arrangementer.

Arkivdagen har blitt markert i nordiske arkivinstitusjoner i november hvert år siden 2001. Vi vil vekke interesse for arkiver som samfunnets minne. Fylkesbiblioteket har egne privatarkiver og et stort fotoarkiv i vår lokalsamling Finmarksbiblioteket. Fylkesbiblioteket i Finnmark har tidligere markert dagen i Vadsø bibliotekets lokaler med en utstilling og et foredrag av en invitert forsker, historiker eller forfatter. De to siste årene har markeringen vært digitalt på grunn av pandemien.

Neste årets tema er «Skeive arkiver», arkivene sett fra skeivt perspektiv eller minoritetsperspektiv.

Filmen er tilgjengelig i YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=EU87YB_Qo4A&t=210s

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to