Photo: Werner Zellien / Kunst i offentlige rom

USN Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn, biblioteket

Migrasjon og arkitektur undersøker den sensoriske erfaringen av arkitektur i urbane omgivelser – hvordan individet erfarer og danner forestillinger om seg selv og verden i det offentlige rom. Prosjektet består av tre nyproduserte verk og en publikasjon, og er et resultat av et langsiktig samarbeid mellom KORO og Åsdam som representerer en ny måte å jobbe med kunst i nye statlige bygg.

Med startpunkt i et initierende, kuratorisk prosjekt og ett kunstnerskap går en her inn i tre ulike byggeprosjekter, og søker å skape en sammenheng mellom verk ved de tre aktuelle campusene.

Til USN Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn skal Åsdam realisere verket "Untitled: Archive (migration)". Til dette prosjektet skal 3500 bilder, fordelt på seks monitorer og vist som et slideshow, installeres på en vegg på høyskolen. Bildene tar utgangspunkt i en studie der Åsdam ville undersøke hvordan migrasjon var blitt avbildet, både historisk og i vår samtid. De utvalgte bildene er både humoristiske, dramatiske og vakre. De er hentet fra bøker, aviser, blader og Internett. Åsdam har redigert verket slik at rytmen og sekvenseringen av bildene gjør det mulig å holde oppmerksomheten på de ulike motivene, samtidig som de virker i et større samspill og i kontrast til de andre bildene i den stadig skiftende montasjen.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to