Photo: Heinisch, Damian / Kunst i offentlige rom

NTNU i Gjøvik

Migrasjon og arkitektur undersøker den sensoriske erfaringen av arkitektur i urbane omgivelser – hvordan individet erfarer og danner forestillinger om seg selv og verden i det offentlige rom. Prosjektet består av tre nyproduserte verk og en publikasjon, og er et resultat av et langsiktig samarbeid mellom KORO og Åsdam som representerer en ny måte å jobbe med kunst i nye statlige bygg.

Med startpunkt i et initierende, kuratorisk prosjekt og ett kunstnerskap går en her inn i tre ulike byggeprosjekter, og søker å skape en sammenheng mellom verk ved de tre aktuelle campusene.

Til et uteområde ved NTNU i Gjøvik har Åsdam produsert en høyreist arkitektonisk installasjon basert på helt standardiserte fletteverksgjerde i det offentlige rom. Slike gjerder har gjerne som oppgave å regulere tilgangen til et sted og skille et område fra et annet. I Åsdams kunstneriske bearbeidelse er gjerdene omformet til en skulpturell figur som heller enn å stenge ute skaper et nytt, uventet sosialt rom – et sted hvor folk kan samle seg og utfolde seg. Plassert i nord-vestdelen av campus skaper installasjonen, som både er en skulptur og en plass, sine egne fysiske optiske, og stedsmessige logikker.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to