Photo: Synlig.no / Kunst i offentlige rom

Nord universitet, Levanger, kantine

Migrasjon og arkitektur undersøker den sensoriske erfaringen av arkitektur i urbane omgivelser – hvordan individet erfarer og danner forestillinger om seg selv og verden i det offentlige rom. Prosjektet består av tre nyproduserte verk og en publikasjon, og er et resultat av et langsiktig samarbeid mellom KORO og Åsdam som representerer en ny måte å jobbe med kunst i nye statlige bygg.

Med startpunkt i et initierende, kuratorisk prosjekt og ett kunstnerskap går en her inn i tre ulike byggeprosjekter, og søker å skape en sammenheng mellom verk ved de tre aktuelle campusene.

Til Nord universitet, Levanger viser Knut Åsdam fire fotografier av ruiner fra fortidens ambisjoner. I 1966 fikk Oscar Niemeyer, den kjente brasilianske arkitekten og skaperen av Brasilia, i oppdrag fra den libanesiske stat å tegne et av verdens mest ambisiøse byggverk. Bygningskomplekset skulle huse den kommende verdensmessen i Tripoli. På den tiden hadde Libanon opplevd stor suksess både i handels- og turistnæringen, men en borgerkrig i 1975 gjorde slutt på optimismen. Arbeidet med det karakteristiske prosjektet ble avbrutt og de påbegynte bygningene ble stående, noen av dem halvveis rasert. De utvalgte fotografiene viser folketomme bygninger og paviljonger som sto avlåst og utilgjengelig i flere tiår.

Les mer om prosjektet her: https://kunstkritikk.se/migrerende-stedsand/

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to