Photo: Norsk hermetikkmuseum

Etikettene var den norske hermetikkindustrien sitt blikkfang. Fra enkle sideetiketter trykket med avispapir og avistyper, utviklet de seg etter hvert til toppetiketter med litograferte motiv og sterke farger som fungerte som små reklameplakater i butikkhyllene. Rundt hermetikkfabrikkene oppsto det en samlekultur, barn samlet etiketter og brukte dem til spill, leker og som betalingsmiddel. Den dag i dag finnes det en samleklubb, "Norway Brand," hvor etikettsamlere møtes, bytter og diskuterer etiketter. Den grafiske industrien ble en av hermetikkindustrien sine viktigste støttenæringer. På grunn av etikettene ble Stavanger en stor og viktig trykkeriby. I disse dager skal Norsk Grafisk museum samlokaliseres med Norsk hermetikkmuseum i Stavanger for å tydeliggjøre sammenhengen mellom grafisk industri og hermetikkindustrien.