Photo: Diarra, Oumou / Kunst i offentlige rom

Den norske ambassaden i Bamako, Mali

Linn Pedersens fotografier i ambassaden i Bamako gir et underfundig og friskt blikk på norsk natur.

Linn Pedersens ni fotografier viser et nært og usentimentalt forhold til norsk natur. Bildene i resepsjonsområdet i ambassaden er tatt enten på tilfeldige vandringer gjennom landskapet eller i kunstnerens studio, og tilbyr en ny vri på tradisjonelle motiver som landskap og stilleben. I flere av motivene er det små spor etter menneskelig nærvær og en mulig historie, som varden på en fjellknaus. Hvem har bygget den?

Bildene er montert på flere vegger i en kombinasjon av svart-hvitt- og fargebilder, ulike formater og rammer, et grep som er typisk for kunstneren. Slik understrekes formlikhet og variasjon i overflater og materialiteter på tvers av bildene og deres motiver; steinstabelen i et svart-hvittfotografi av varden gis en motpart i et sølvskimrende stilleben av spraymalt, knust stein. Det vidstrakte utsynet fra en fjellside tilsløres av et turkist fargefilter kunstneren har lagt inn i Photoshop. Slik gir bildene et underfundig og friskt blikk på norsk natur, der skillet mellom naturlig og menneskeskapt miljø rokkes ved.

Linn Pedersen (1982) arbeider med fotografi, skulptur og installasjon. Hun har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Central Saint Martins i London. Pedersen har hatt flere separatutstillinger, blant annet på Kunstnerforbundet i Oslo og Kristiansand Kunsthall, og har deltatt i en rekke gruppeutstillinger. Praksisen hennes omfatter også flere fotobøker. Sammen med Jan Freuchen har hun tidligere utført kunstprosjekt til Barnehuset i Tromsø.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to