Photo: Bergens Sjøfartsmuseum

Bergens Sjøfartsmuseum: Basisutstilling 1. etg

Målsetningen med de faste utstillingene ved Bergens Sjøfartsmuseum er å gi et representativt bilde av Norges, og spesielt Bergens, sjøfartshistorie fra de eldste tider til i dag.

149 objects

Utstillingene består av en blanding av gjenstander, skipsmodeller, illustrasjoner, film og annet. I tillegg viser museet skiftende utstillinger om aktuelle tema, særlig grad knyttet til Bergens mangfoldige sjøfartshistorie.

Besøkende skal både få et generelt overblikk over hvordan Bergen har utviklet seg som sjøfartsby, og kunne fordype seg i spesialiserte tema. Utstillingene i 1. etg. dekker tema som vår eldste skipsfart, 1600-1700 tallet, seilskutetiden og treskipsbyging.