Photo: Statsbygg / Kunst i offentlige rom

Statens vegvesen Region Vest, Leikanger

Lina Viste Grønlis interaktive skulptur staver til sammen ordet «HEI» og er ment å fungere som en innbydende og humoristisk velkomst til besøkende.

1 object

HEI [Skulptur]

Bokstavene er delvis stående og liggende. Bokstaven ‘H’ er stående/oppreist og bokstavene ‘E’ og ‘I’–som er liggende–er laget i sittehøyde og ment som benker/sitteplass.

Statens vegvesen består av Vegdirektoratet og fem regioner: Region nord, Region midt, Region vest, Region sør og Region øst. De har også 72 trafikkstasjoner og fem vegtrafikksentraler fordelt over landet. Statens vegvesen i Leikanger ligger i Sogn og Fjordane, og tilhører Region vest.

Kunstneren ønsket å lage en skulptur med et enkelt og innbydende budskap plassert utenfor kontorlokalene. Resultatet ble en interaktiv skulpturell installasjon som består av de tre bokstavene H, E og I, i wiresaget Iddefjordgranitt. Bokstavene er delvis stående og liggende, og måler henholdsvis 225 cm x 135 cm x 45 cm (H og E) og 225 cm x 45 cm x 45 cm (I). Bokstaven H er oppreist mens bokstavene E og I ligger ned og kan fungere som sitteplasser. Sammen staver de ordet HEI (som også er tittelen på verket), og tanken er at de skal være en humoristisk velkomst til besøkende og en møteplass for besøkende og ansatte.

Arbeidene til Lina Viste Grønli har ofte en lekenhet i form og innhold som gjør dem tilgjengelige for menneskene som ser dem. På tross av den tilsynelatende enkelheten har skulpturene gjerne mange lag og referanser – selv om disse ikke er en forutsetning for opplevelsen av verket. Grønli tar ofte i bruk semantikk, semiotikk og begrepsforståelse, som her hvor HEI fungerer som en lek med tolkning, form og innhold.

Lina Viste Grønli har også gjort et prosjekt for Difi i Leikanger, og det oppstår en interessant kobling mellom disse verkene.

Lina Viste Grønli (1976) bor og arbeider i Oslo og Cambridge, USA. Hun er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og har hatt en rekke utstillinger, senest ved MIT List Visual Art Center, Cambridge (2015), DIVORCE, Gaudel de Stampa, Paris (2015) og Christian Andersen København (2015). I 2013 mottok hun Award for Excellence in Design for skulpturen Peace Clock, som skal vises permanent på Trygve Lie Plaza ved FN-bygget i New York.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to