Photo: Statsbygg / Kunst i offentlige rom

UiT Norges Arkitske Universitet, Campus Tromsø, Teknologibygget

Høgskolen i Tromsø og Universitetet i Tromsø ble i 2009 organisert som én institusjon, og heter nå UiT Norges arktiske universitet. Etter fusjonen ble ingeniørutdanningen flyttet til universitetets bygninger i Breivika, og realfags- og teknologimiljøet ved universitetet ble samlet i et nytt bygg. Forsknings- og undervisningsområdene her inkluderer romfysikk, geofysikk, dataanalyse og sensorteknologi, energi og klima, studier i ingeniørfag, sikkerhet, luftfart og maritime fag.

Utenfor realfagsbygget har kunstnerduoen Lutz-Rainer Müller (DE) og Stian Ådlandsvik (NO) laget en installasjon av ti gatelamper som alle har ulik opprinnelse og utforming. Lampene kommer fra byene med verdens største containerhavner og flyplasser, som Tokyo, Chicago og Singapore. Lampene er satt opp i den vinkelen som ville ha vært 90 grader på opphavsstedet, og peker derfor i ulike retninger. De er programmert til å lyse når det er mørkt i byen de kom fra, og dette blir til et spill med lys døgnet igjennom. Sammen skaper de et poetisk uterom som gir et større perspektiv på hvor man befinner seg i verden.

Tre andre kunstnere har også bidratt med arbeider til teknologibygget. Unni Gjertsens (NO) Dakar – Oslo har form av en bok og et jernobjekt. Espen Sommer Eide (NO) har laget seks trykk og et temporært videoverk. Og på veggen utenfor brosimulatoren i bygget henger Big Green Wave av Andreas Siqueland (NO). Det viser abstraherte bølgeformer i grønt og blått som et heldekkende sceneteppe til bølgeteateret i simulatoren innenfor.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to