Photo: Werner Zellien / Kunst i offentlige rom

Gran og Lunner lensmannskontor

Eva Kun sitt kunstprosjekt "Stand By 2" bygger på et midlertidig verk med samme tittel som hun laget i 2007. Kunstneren ble invitert til å gjenskape verket spesielt for området utenfor lensmannskontoret på permanent basis. De tre skulpturgruppene fremstår som linjer i rom og er plassert på ulike steder på tomten til lensmannskontoret, men innen synsfeltet til hverandre. De peker mot og spiller opp til hverandre, og trekker inn og aktiverer rommene imellom.

"Stand By 2" fungerer som et visuelt blikkfang og skulpturene inviterer til berøring og lek. Utformingen minner om barrikader eller rekkverk med oransje signalfarge, men befinner seg i et landskap fjernt fra disse funksjonene. Kunstneren selv refererer til formene som «muterte rekkverk». De «vrir» seg noen steder på en uventet måte, krysser grenser, for eksempel mellom asfalt og plen, eller stiger opp som et periskop. Noen vil kanskje oppleve dem som antropomorfe figurer, overraskende og litt underlige å ha i nærheten av et politihus. De tre gruppene er plassert på ei trafikkøy ved innkjøringen, på gressplenen og ved hovedinngangen, hvor de strekker seg fra et hellelagt område og ut i et beplantet felt med busker og trær. Her kan publikum møtes, sette seg og la barn utforske kunstverk og omgivelser.

Eva Kun bor og arbeider i Bergen. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Warszawa og Kunsthåndverkskolen i Wroclaw, og underviser ved Bergen Arkitekthøgskole. Hun har hatt flere offentlige oppdrag.

Kunstverket er ett av ti kunstprosjekter under kunstordningen for statlige etater i private leiebygg og eldre statsbygg (LES), tildelingsrunde 8.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to