Photo: Werner Zellien / Kunst i offentlige rom

Fylkesmannen i Oppland

Andreas Siquelands prosjekt "Chocolate Box Studio/The River Runs Here" til Fylkesmannen i Oppland samtaler med både landskapet omkring Lillehammer og norsk malerihistorie.

Fylkesmannen i Oppland har fått et nytt bygg i Lillehammer, og Andreas Siqueland (NO) har gjennomført et kunstprosjekt til byggets foajé. Det består av åtte malerier, en trestamme, en konfekteske og en tekst. Maleriene ble til i perioden 2009-10, da kunstneren hadde et arbeidsopphold på Ringsveen gård utenfor Lillehammer. Under oppholdet produserte Siqueland en stor mengde malerier på lerret, papir og treplater. Han gjorde undersøkelser av hvordan maleriet påvirkes av geografisk sted. Arbeidet foregikk ute om dagen og inne om kvelden. Vær og vind satte fysiske spor i de maleriene som ble til utendørs, og selv marginale temperaturendringer ga seg utslag i hvordan penselen oppførte seg.

Til jul fikk kunstneren en konfekteske i gave. Esken passet perfekt til treplater som var forberedt til nye malerier, noe som gjorde det mulig å dra på lengre ekskursjoner i skogene omkring Ringsveen og innover mot elva Mesna. Festet til et tre ble esken til et staffeli og en ramme for motivet under utarbeidelse. Den kunne også brukes til å transportere våte oljemalerier hjem uten at de ble ødelagt. Slik ble konfektesken et mobilt atelier – et innerom fraktet utendørs.

I arbeidet til fylkesmannen har Siqueland brakt noe av denne ateliersituasjonen inn i bygget. En trestamme funnet langs Vårseterveien opp til Ringsveen vises i foajeens første rom. Rommet har stor takhøyde og store vindusflater, noe som slipper lyset inn og skaper inntrykk av at uterommet fortsetter innover. De åtte maleriene er inspirert av landskapet langs Mesna på vinterstid.

Andreas Siqueland (f. 1973) er utdannet ved Haute École d´art et de design Genève og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har vært stipendiat på Kunsthøgskolen i Oslo, og har deltatt på utstillinger i Norge og internasjonalt. Kunstprosjektet er et av ti prosjekter i 8. tildelingsrunde under kunstordningen LES for statlige etater i private leiebygg og eldre statsbygg.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to