Photo: Kjetil Ree / Kunst i offentlige rom

Statped Diamanten skole

På Diamanten skole i Oslo er utgangspunktet for pedagogikk og læring annerledes. Den lille skolen har et grunn- og videregående skoletilbud til elever med medfødt døvblindhet som har behov for taktil tilnærming i opplæringen. Skådalen skole for døvblindfødte ble i 1980 opprettet på Skådalen kompetansesenter. Våren 2020 ble skolen flyttet fra Skådalen til Oppsal, og skolen fikk sitt nye navn, Diamanten skole for elever med døvblindhet.

Da Liv Bugge skulle utforme et nytt kunstverk spesielt for skolen ble det lagt vekt på at det taktile og sensoriske skulle fremheves.

Hennes utgangspunkt ble tanken om å kunne reise med hendene, og resultatet er relieffer av reelle landskap, steder eller objekter i ulike materialer som sammen utgjør fragmenter av et Norgeskart, totalt 16 steder. Gjennom å reise med ulike deler av kroppen, fingertuppene eller andre sanser, utspiller resten av reisen seg i fantasien. Hvordan føles det for den enkelte å bevege seg gjennom ulike landskap, kjenne forskjellige temperaturer, teksturer, lukter og lyder?

Liv Bugge (f. 1974) bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og HISK (Higher Institute for Fine Art) i Belgia, og hun avla en PHD ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO) i 2019. Hun jobber hovedsakelig innenfor film/video og skulpturelle uttrykk.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to