Terningmoen leir, Hærens skole for rekrutt og fagutdanning

Terningmoen er en militærleir på Vestad utenfor Elverum. Leiren har en militær historie som strekker seg tilbake til 1657, da det ble bygget befestninger på begge sider av Glomma. Forsvarsanlegget ble opprettet mot slutten av 1800-tallet og ble særlig bygget ut under andre verdenskrig og tiårene etter. I 2020 ble Hærens skole for rekrutt- og fagutdanning (HSRF) oppgradert.

Erik Gustafsson ble invitert til å utvikle en ny serie fotografier for Terningmoen

med utgangspunkt i utstillingen "Time Loop Rabbit Hole", som han viste på MELK i Oslo, våren 2022.

Serien "a new way of thinking" består av syv fotografier i ulik størrelse plassert på endeveggen i et av undervisningsrommene på Terningmoen. I serien tar kunstneren utgangspunkt i sitt personlige arkiv med fotografier som han omarbeider til abstrakte bilder. Arbeidsformen er preget av intuitivitet og utforskning av billedflaten gjennom flere runder med avfotografering, fremkalling, utskrift, nye avfotograferinger og skanninger. De ferdige bildene består av flere lag og spor, som kan ses på som metaforer for minner, men de kan også antyde en mulighet for endring. Motivene kan gi assosiasjoner til situasjoner eller erfaringer fra når rekruttene er ute på øvelse eller feltoppdrag - som åpne og skjulte landskap, gjerder og landegrenser, infrarødt kamera, et kikkertsikte, en soloppgang.

Erik Gustafsson (f. 1987), en svensk kunstner, basert i Gøteborg. Han har en MFA fra

Akademiet Valand og er representert av Melk Galleri i Oslo og Galleri Steinland Berliner i

Stockholm. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge, Norden og internasjonalt, blant annet

NSFW/Svilova i Gøteborg, Galleri Steinsland Berliner i Stockholm, samt Mariatorget

T-banestasjon i Stockholm. Han presenterer også sitt arbeid gjennom publikasjoner, hvor han undersøker formatet som et alternativt utstillingsrom.

Erik Gustafsson jobber med fotografi som hovedmedium og mikser forskjellige uttrykk og

teknikker, og analogt og digitalt arbeid. Hans praksis er knyttet til mørkeromsarbeid og

eksperimentering, og han utforsker kjemiske prosesser som gir arbeidene et helt særegent

uttrykk.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to