Photo: Vea.no / Kunst i offentlige rom

Norges grønne fagskole - Vea

Barns tilsynelatende uskyld og fargens kraft er utgangspunkt i Thomas Bremerstents skulpturer til Norges grønne fagskole i Moelv.

Thomas Bremerstent jobber figurativt og eksperimentelt i en rekke ulike klassiske og moderne materialer. Et gjennomgående motiv i hans kunst er mystiske vesener som kan knyttes til ulike fortellinger, erindringer og myter.

De tre skulpturene med titlene "Indigo Kid #1-3" viser barn som kjæler med harer. Skulpturene er først formet i leire, så støpt i betong. Deretter er de malt og farget med waterbased stain, et produkt særlig brukt i USA til behandling av gulv for å etterligne ulike typer stein. Kunstneren har brukt fargen asurblå og lakk for å skape en tilnærmet versjon av blank azuritt; en type krystall som ifølge pseudovitenskap skal roe ned sinnet, frigi stress og forvirring, samt lindre bekymringer og ubesluttsomhet. Titlene "Indigo Kid #1-3" kommer fra begrepet Indigo Children, en idé fra New Age-miljøer i 1970- årene, og en betegnelse som ble gitt til barn man hevdet hadde spesielle, usedvanlige eller overnaturlige evner og egenskaper.

Thomas Bremerstent (f. 1992, Danmark) bor og jobber i Oslo og er utdannet på Kunsthøgskolen i Oslo. Han arbeider hovedsakelig med skulptur som utforsker form og materiale, samt sosiale og politiske spørsmål.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to