Photo: Trondheim kunstmuseum

The Future is ... fra samlingen

Ordene i paragraf 213 handlet om sex og ikke om kjærlighet, men kan man skille det ene fra det andre? Historiske todelinger mellom det kroppslige og det sanselige, det rasjonelle og det ikke-rasjonelle, det intellektuelle og det åndelige representerer binære forståelser av oss selv og verden rundt oss. I arbeidet med utstillingen har museet sett femti år tilbake i tid, og latt seg fascinere 70-tallets av mange utopiske fremtidsvisjoner fra science-fiction-sjangeren og hippiebevegelsen, og blitt inspirert til å fantasere om hvordan de neste femti årene kan bli. I møtet med kunst kreves åpenhet og nysgjerrighet, og det kreves også i møte med de spørsmålene som stilles i utstillingen. Måten vi ser og opplever verden på er tillært, og kunst har evnen til å utfordre dette. I leken er vi fri fra språklige rammer, og står friere til å være åpen og nysgjerrig. Kan vi leke oss til bedre verden?

The Future is _____ henvender seg til mennesket som et sanselig vesen, hvor det sanselige definerer vår menneskelighet, vår tilhørighet til hverandre. Gjenom lek og sanseopplevelser inviterer utstillingen publikum til å fantasere om hvordan de neste femti årene kan bli. Kan vi se for oss en fremtid hvor vi er helt frie for en binær forståelse, ikke bare av kjønn og seksualitet, men også hvordan vi opplever verden på? Kan vi bryte med med etablerte fortellinger og kunnskapsparadigmer, om vi lytter mer til kroppen enn til hodet?

Utstillingen aktiverer betrakterens sanseapparat med omsluttende installasjoner som bryter med etablerte fortellinger og kunnskapsparadigmer, og inviterer til en fri tenkning om at fremtiden er _____.

Kunstnere:

Pipilotti Rist, Jeremy Shaw, Zheng Bo, Sandra Mujinga, Anja Carr, Børre Sæthre, Brittany Nelson, Lawrence Malstaf, Ride1 (Stig Sjølund, Jonas Kjellgren og Ronny Hansson), Anne Breivik, John Anton Risan, Axel Salto m.m.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to