Gjenreisningsbilder fra Karl Hansen/Henry Hansen samlingen

156 objects

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

About this folder

Vadsøfirmaene Henry Hansen(1931 -1958/60) og fotograf Karl Hansen(1958/60-1979) fotograferte portretter, gjenreisning, byutvikling og begivenheter i Vadsø over en periode på 70 år. Arkivet inneholder mye portretter av folk fra Vadsø og omegn, deriblant gruppebilder, konfirmasjonsbilder og passfoto. Men en del av arkivet er også dokumentasjon av hendelser som kongebesøk, 17.mai feiring, sportsarrangement og andre tilstelninger. Det er også en omfattende dokumentasjon av gjenoppbyggingen av Vadsø sentrum etter krigen og av etablering av NRKs lokalkontor i Vadsø. Firmaet Henry Hansens bilder fra gjenreisningstiden er blitt produsert opp som postkort, og er populære samleobjekter i dag. Denne samlingen vil gi interesserte innblikk i en helt spesiell tid i gjenoppbygninga av fylkeshovedstaden Vadsø, en arkitektur Vadsø bysentrum også preges av i dag. Tor Kristoffersen har tatt vare på samlingen og den er ved hjelp av Vadsø historielag donert til Vadsø museum - Ruija kvenmuseum.

Summary

Value will be changed from JS file

Type the e-mail address of users you would like to invite to collaborate with. The users must enable the collaboration switch in the settings of their profile page in order to be invited
Collaborators
Invite privileges

Will be changed js

Will be changed by js

Add to a folder

If you want to keep your stuff, you need to .

Select the images you want to order