Hjertet får ikke rynker

Jori og Signe er søstre. De er født i en annen tid, den eldste av dem, Signe født 1920 og Jori4 år seinere. De var de yngste i en stor søskenflokk på 8, fem gutter og tre jenter.  

De to jentene var velsignet med godt humør og en herlig sans for humor. De hadde rett og slett positiv livsholdning, og fant på alskens tøys og tant for å holde alvoret borte.

Når de møttes, forsvant alle kroppslige skrøpeligheter og i latteren og de gode smilene kunne du se barnet i dem sende sitt tindrende lys gjennom rynkene.

Dette lekne barnet som bor i oss alle, men som vi sjelden får øye på i godt voksne mennesker, skinner av og til gjennom masken av gleder og bekymringer.

Signe og Jori, Jori og Signe- disse to kvinnene i sitt livs høst, men med stor hengivenhet for hverandre, smilte hull i årene som var gått fra de lekte sammen på gården i Stokke de gangene de hadde et ledig øyeblikk fra pliktene, og inn i alderdommen.

Rynkene, det er smykkene til jentene, det. Jeg håpet bare at det var smil og latter som hadde forårsaket rynker, ikke sorg og bekymringer.

I dag er Jori borte. Hun sitter nok på en sky, sammen med alle de andre søsknene, dingler med de tynne beina og ser ned på Signe.

Hun tenker nok; Skal du ikke komme til oss snart? Men så sukker hun, ler litt og sier- Signe, du er av det seige slaget! Du har mye ugjort enda. Og vi, vi har tid til å vente.

Nyt livet, lev hver dag. Husk å le.

Minn oss med glede, og så følger vi med deg her oppe fra. Om du kjenner et streif av vind over kinnet ditt, så er det bare jeg som sier fra at jeg er der og hilser på deg.

Om du da kommer på en episode fra barndommen, ut fra en lukt, en lyd eller et bilde som får minnene dine til å komme i reprise, så er det jeg som minner deg på fortiden vår. Røttene våre. Jeg kjenner at du tenker på oss. Det gleder meg. Den som er elsket blir ikke glemt.

Se på bildene av oss fra den dagen i solskinnet på verandaen. Den gode dagen da latteren satt løst, og vi søstre hadde det så fint. Signe og Jori, Jori og Signe- to jenter på fem år i kroppen til eldre kvinner i åttiårene.

Husk, hjertet får aldri rynker.

 

 

1 comment

  • Nydelig fortelling!

Share to