• Sylinderformet vase i tykt glass, sammensmeltet i forskjellige farger. Overflaten er grålig, nærmest opak, mens innsiden er glatt. På korpus er det fremstilt grønne blader og rosa blomster. Ut fra tittelen forestiller motivet en rose de nöel (fr. julerose), omgitt av pâtes neigeines (fr. snøflak). Under bunnen inngravert "Daum Nancy”.

Vasen er utført i såkalt "décoration intercalaire à grand feu" (Teknikk patentert av Daum på sent 1890-tall). Arbeidet er blåst i form (fr. i soufflé-moulé), og den opake overflaten er til dels etset bort.

Photo: Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum / Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Vase tourmente roses de noël et pâtes neigeines [Glassvase]