• Bekkekvern fra gården Nedre Aasberg og Halden i Dagali.  Byggeår er ukjent, men eldste årstall innskåret er 1774.  Kverna ble flyttet til museet ca. 1935.
Kverna sto i Ismalfossen i Numedalslågen og ble brukt av begge gårdene.  Syver Magnusson Aasberg født ca. 1687 var antatt å ha "Svarteboka".  Han skulle en gang rydde vekk et bergflak (svaberg) for å få mer vann til kverna.  Han løste ut "Gamle Erik" og gav ham beskejd om å flytte bergflaket.  Selv så han på at Gammeln dro ned i fossen så vannspruten sto, skjøv bergflaket ut, kom så settende for å ta Syver. Men han var rask og fikk "Gamle Erik" bunden igjen.  Arbeidet vises den dag idag og der bygde Syver opp kverna som idag er på Dagali Museum.

Kvernhus fra Aasberg på Dagali Museum, Dagali