History
-
-
Brukt av britisk fluefisker i Norge. Hardy startet produksjon i 1872 og laget både stenger, sneller og annet utstyr. Utstyr fra Hardy ble brukt av flere kongehus i Europa inklusivt det britiske. Mange slike stenger ble tatt med over av rike briter til Norge for å prøve lykken i norske lakseelver. Av og til ble utstyret etterlatt der de losjerte eller hos lokale kleppere/roere, fordi det var forventet at man kom tilbake igjen til samme sted senere, som gave til en dyktig lokal klepper ("gaffer") eller rett og slett fordi man så for seg å oppgradere til nyere/bedre utstyr før neste besøk og man trengte plassen i bagasjen til andre ting. Dette er en av disse etterlatte gjenstandene.
Palakona splitcane ble laget første gangen i 1881 og vant gullmedalje i 1883. Perfectionmodellen ble laget mellom 1885 og 1971. I følge Hardy var deres palakona den første heksagonale splitcanestangen, men i virkeligheten hadde flere produsenter laget hexagonale stenger av bambus i over 10 år allerede. Påstanden har imidlertid festet seg og dette sammen med gullmedaljen gjorde stengene svært populære.
Denne stangen har tilhørt H. S. H. Guiness som solgte den til Hågen Gravem for 100 kr, som i sin tur overlot den til sønnen Lars H. Gravem som senere også rodde for britene i Driva. Stangen var gammel, men brukbar da den ble gitt til Gravem. Mr Guiness var spesielt interessert i historien til Britene som hadde vært i Norge og fisket laks før ham.
-
Produksjon 1908 (Serienummer)
- Produsent Hardy Brothers LTD sikker
-
Aksesjon 2009 (Kjøpskontrakt)
- Brukssted Møre og Romsdal Sunndal Musgjerd Gjøra sikker
-
Classification
License information
- License Contact owner for more information
Metadata
- Identifier SU.2757
- Part of collection Nordmøre Museum
- Owner of collection Møre og Romsdal
- Institution Stiftelsen Nordmøre museum
- Date published November 25, 2020
- Date updated November 25, 2020
- DIMU-CODE 021028876111
- UUID e12dada5-f0f8-4fe2-9443-2f78cfceef10
- Tags
Add a comment or suggest edits
For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».